woensdag 13 juli 2016

1718 Coverlet (33)

 
En toen was ik dat gekke ding
helemaal zat!
Die rare dieren
vreemde kleuren
Als een speer moest'ie nu af
 
 
Onderaan is hij te licht t.o.v de rest.
Maar
ik ben hem echt zat....
Er gaat een achterkant (flanel)
tegen
en geen vulling tussen
Het is een Coverlet
en die waren soms ook niet gevuld.
Op de bloknaden doorrijgen
met grof garen
En in de kast er mee.
En dit alles voor de Geschiedenis
van dat rare ding
(wat ik er van maakte)
waarvan het origineel
al in 1718 gemaakt is.


10 opmerkingen:

 1. Marja ik vind het persoonlijk ook echt geen mooie quilt. Maar wat een jaartal! En hoe bijzonder dat jij dit dan ook gemaakt hebt! Neem je het mee zondag?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag Marja, wat jammer van die laatste vier blokkem haal die twee hoekblokken en de zwanen eraf. En maak die nou nog opnieuw. Het is zo jammer van al je tijd die je erin gestoken hebt. Ik lees je bogs vaak dus ik heb hem zien groeien en vond hem eerlijk gezegd niet my cup of tea. Maar nu ik hem zo zie liggen heeft die wel een aparte uitstraling. Laat het liggen tot de herfst en dan nieuwe moed verzamelen en afmaken. Veel succes groetjes Annemiek

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik hod van gekke dingen, en vind 'm nog steeds TE GEK!
  O ZO.
  ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zou ook die laatste hoekblokken nog even iets donkerder maken! Het is zo'n mooie top! Zonde om straks in een kast te frommelen! Eerder om straks in 2018 tentoon te stellen op een quiltshow, 300 jaar na dato van het origineel! Hoe bijzonder is dat!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Smaken verschillen, ik vind hem wel bijzonder, ik heb het boek ook en denk niet dat ik hem zelf ga maken (al zoveel andere projecten), maar ik vind hem wel mooi. Ook jouw versie, al zou ik idd de onderste twee buitenste blokken even overnieuw doen en ze iets donkerder maken, voor het evenwicht. Maar dan: helemaal super.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Persoonlijk vind ik ook die 4 blokken te licht en die steken echt teveel af bij de rest. Ik zou de raad van Yvonne hierboven opvolgen, maar lieverd, het is jouw ding en je moet vooral doen wat jij wilt. Een fijne woensdag nog. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ben een beetje in shock.... je was er zo fijn aan bezig, leek me met heel veel plezier, en opeens is het over!
  Vind hem in ieder geval heel apart en er is zo veel op te zien.
  Weet niet hoe groot de lap nu is, maar zeker de moeite waard om hem af te werken en er van te genieten. Misschien vind je de quilt over een tijdje toch heel mooi.
  Straks dan maar genieten van een nieuw project. (En inderdaad, wat de anderen zeggen: die paar blokken even opnieuw maken, zo jammer anders. Succes!)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh joh, het maakt niet uit wat anderen ervan vinden. Het is wat JIJ ervan vindt, jouw gevoel. Misschien eerst even wegleggen en over een tijdje met liefde voor de dag halen. Ik heb 't heel vaak, dat ik na een tijd toch nog wat verander of anders doe. Is bij bijna elke quilt wel gebeurd. Net zo lang tot de vonk toch over slaat. De tip van de vier laatste blokken deel ik persoonlijk wel. Warmrode pootjes voor de ganzen en een warmere achtergrond. Hoekblokken ook wat warmer et voilà! Maar nu ff niet! Laat het rusten.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Och och, zoveel inspanning getroost om de quilt af te maken en nu de laatste blokken inderdaad te licht. Ze halen alles uit balans. Waarom niet even vakantie nemen van deze quilt? Later verder zien wat en hoe? Het proces van het maken volgde ik met belangstelling. De quilt vind ik bijzonder, al zo oud, eigenzinnig, er zit zoveel in van een boerenbestaan van vroeger, en dat spreekt me wel aan. Het boek over de quilt heb ik gekocht, maar of ik er zelf aan ga beginnen? Ik ben bang dat dat te hoog gegrepen is voor mijn quiltkunsten. Knap dat jij het zover hebt gebracht!

  BeantwoordenVerwijderen